Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس_سمانه سادات فقیه سبزواری: محمد صحاف پژوهشگر جوان عراقی است که پیش از این در زمینه «سیاست های خارجی امام خمینی (ره)» پژوهش کرده است که این تحقیق علمی در پایگاه های علمی و رسانه ای عراق منتشر شد و بازتاب بسیاری را به دنبال داشت و اکنون نیز پژوهشی با عنوان «نقض حقوق بشر در جنگ عربستان و یمن و نقض تعهدات و کنوانسیون های بین المللی در این جنگ» انجام داده است که به عنوان رساله کارشناسی ارشد «روابط بین الملل وسیاست های خارجی» درجامعه المصطفی العالمیه دفاع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رساله علمی نه تنها مورد استقبال اساتید و روسای این مجموعه علمی بین المللی قرار گرفت بلکه رایزن فرهنگی عراق در ایران نیز به دلیل اهمیت موضوع این رساله در مراسم دفاع که در جامعه المصطفی العالمیه در قم برگزار شد، به صورت رسمی حضور یافت.

با توجه به اهمیت موضوع این رساله علمی با محمد صحاف جوان پژوهشگر عراقی به گفت و گو پرداختیم.

 

چه عاملی موجب شد که مباحث مربوط به جنگ عربستان با یمن را برای این رساله علمی انتخاب کنید؟

مهمترین عاملی که موجب شد برای این تحقیق جامع علمی اقدام کنم بحث انسانیت است و برما واجب است تا به فکر برادران مسلمان خود باشیم. به این موضوع در آیات و روایات قرآنی نیز اشاره شده و در ارتباط با کرامت انسانی نیز توصیه های بسیاری شده است.

فارغ از بحث در آیات و روایات قرآن، در کنوانسیون ها و معاهدات بین المللی نیز به موضوع حفاظت از بشریت و افراد ضعیف تصریح شده است. همچنین از مهمترین اصول مباحث و پژوهش های علمی این است که به صورت بسیار دقیق و بیطرفانه راجع مسائلی بحث شود که تا کنون راجع آن بحث نشده است و مباحث یمن از جمله مسائلی است که کسی راجع آن پژوهشی انجام نداده و یک ایده نو و خاص محسوب می شود.

 

معاهدات و کنوانسیون های بین المللی تا چه سطحی در جنگ عربستان علیه یمن عملیاتی شده است؟

عمل به معاهدات و کنوانسیون های بین المللی برای همه الزام آور است و دولت ها باید از آن تبعیت کنند اما در جنگ یمن که با رهبری عربستان انجام می شود، نقض حقوق بشر به صورت واضح رخ می دهد و کشورهایی که در این جنگ با عربستان هم پیمان شده اند نیز به صورت آشکار حقوق بشر را نقض می کنند.

 

منظور شما به صورت صریح از نقض کنوانسیون های بین المللی کدام یک از کنوانسیون هاست؟

کنوانسیون ژنو از کنوانسیون های بین المللی است که به مباحث حقوق بشر می پردازد و اغلب کشورهای جهان به آن پیوسته اند اما عربستان و کشورهای هم پیمان در جنگ علیه یمن اصول این کنوانسیون که برای جلوگیری از نقض حقوق بشر است را مورد توجه قرار نمی دهند.

 

مهمترین عامل هم پیمانی کشورهای عربی منطقه برای سرکوب یمن چیست؟

یمن در جایگاه جغرافیایی و موقعیت خاص سیاسی و اقتصادی قرار دارد و زمانی که عربستان متوجه این موقعیت شد تلاش کرد که با پایمال کردن حقوق این کشور به دست درازی به منافع این کشوراقدام کند و از سویی نفود انقلاب ایران و شعائر انقلابی و اسلامی علیه ظلم در یمن توسعه یافت و با هم پیمانی مردم؛ جنبش انصار الله یمن بیش از پیش قدرت پیدا کرد و نگرانی عربستان را برانگیخت که انقلاب ایران به عربستان نیز نفوذ کند و موجب از هم پاشیدگی آل سعود شود به همین دلیل با کشورهای منطقه برای سرکوب کردن یمن هم پیمان شد که جلوی گسترش انقلاب اسلامی را بگیرد.

 

 آماری از نقض حقوق بشر که به صورت آشکارا در جنگ عربستان علیه یمن در حال وقوع است، دارید؟

جنگ یمن چند سالی هست که شعله ور شده و هم چنان ادامه دارد و بسیار سخت است که آمار دقیقی از کشته و زخمی های این جنگ داشته باشیم اما صدها کودک و زن در این جنگ کشته و یا زخمی شدند که آمار درستی از آن وجود ندارد و در رسانه ها نیز منعکس نمی شود که همین مسئله دست یابی به آمارها را مشکل کرده است.

البته اماکنی که در این جنگ به صورت نامشروع مورد هدف قرار گرفته به صورت مستند و مستدل گردآوری شده است. در این اثر علمی اثبات شده است که هدف قرار دادن این مراکز غیرمشروع و غیرانسانی بوده است که در برخی مناطق حتی از سلاح های شیمیایی و سلاح هایی که از نظر انسانی و قانونی ممنوع بوده است از سوی عربستان علیه مردم بی گناه یمن استفاده شده است.

 

نقش سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر برای نجات مردم یمن را چگونه ارزیابی می کنید؟

سازمان های بین المللی و یا سازمان هایی که وظیفه خود می دانند از افراد بی گناه در مقابل نقض حقوق بشر حفاظت کنند برای نجات مردم مظلوم یمن وارد شده اند که نقش هریک به صورت مجزا مورد بررسی قرار گرفته است اما یک مسئله مهم که در این پژوهش هم به آن اشاره شده این است که سازمان صلیب سرخ که متکفل بررسی وضعیت آمار زخمی و کشته شدگان است و وظیفه نجات و امداد رسانی کمک به مردم را دارد اما در این راستا نیز با نقض معاهدات بین المللی مواجه هستیم و نیروهای امدادرسان مانند صلیب سرخ که باید مصونیت داشته باشند توسط عربستان و هم پیمانانش مورد حمله قرار می گیرند در حالی که براساس قوانین بین المللی هیچ یک از طرفین حق ندارند صلیب سرخ و امداد رسانان را مورد هدف قرار دهد.

 

برای گردآوری این اثر علمی چه مدت زمان تلاش کردید و از چه منابعی بهره بردید؟

نگارش این پژوهش علمی حدود یکسال و 6 ماه زمان برد و برای این بحث از گزارش های بین المللی و گزارش های سازمان ملل استفاده شده است و آرای شورای امنیت نیز استناد شده است.

برای بدست آوردن مدارک و مستندات با جنبش انصارالله یمن ارتباط گرفتم و به صورت مستقیم اطلاعاتی از نحوه نقض حقوق بشر صورت گرفته است را دریافت کردم. با کمک نماینده جنبش انصارالله یمن در کشور عراق دارد نقشه ها و تصاویر مورد نظر جمع آوری و در این رساله مورد استناد قرار گرفت.

 

دولت یمن تا چه اندازه در پیشبرد اهداف عربستان علیه مردم مظلوم این کشور نقش دارد؟

دولت یمن به ریاست علی عبدالله صالح به صورت کامل تحت حمایت و پشتیبانی عربستان بود اما اعتراض های مردمی بسیاری برای برکناری علی عبدالله صالح صورت گرفت و در قالب اعتراض های مدنی نمود پیدا کرد. عربستان نیز با همکاری کشورهای عربی به جنگ علیه یمن اقدام کرد.

 

وضعیت امروز حکومت یمن پس از سقوط عبدالله صالح چگونه است؟

جنبش انصارالله یمن در حال حاضر از اعضای دولت است و مردم یمن با حمایت از این جنبش از خاک خود دفاع  می کنند و توانستند موفقیت ها و پیروزی های متعددی بدست بیاورند.

 

با توجه به جامع بودن این پژوهش چه راهکارهای پیشنهادی در ارتباط با جنگ عربستان علیه یمن دارید؟

در این پژوهش پنج پیشنهاد مورد بررسی قرار گرفته است که ضرورت اتحاد کشورهای  عربی برای جلوگیری از حمله و هجوم علیه مردم بی گناه یمن، در نظر گرفتن جرائمی که به رهبری عربستان انجام می شود تا این جرائم را به عنوان جرائم جنگی بشناسند، تقاضای تقدیم شکایات به دادگاه جرائم کیفری بین المللی برای بررسی جرائمی که علیه این کشور صورت گرفته است از پیشنهادهای مطرح شده است.

 

پیشنهاد خاصی برای انتشار این رساله علمی و جامع به شما شده است؟

با توجه به اینکه تحقیقات جامعی در ارتباط با موضوع جنگ عربستان علیه یمن به صورت میدانی و کتابخانه ای انجام شده است از سوی جامعه المصطفی پیشنهاد شد این رساله علمی به صورت کتاب منتشر و به زبان فارسی ترجمه شود. برای انتشار این کتاب در تلاش هستم ویرایش و بروز رسانی داشته باشم تا پس از انتشار در کشورهای عربی و مسلمان توزیع شود تا بتوانم در راه کمک به مردم مظلوم یمن گامی بردارم.

انتهای پیام/78005*40

منبع: فارس

کلیدواژه: یمن عربستان سعودی انقلاب ایران کنوانسیون های بین المللی جنگ عربستان علیه یمن رساله علمی کنوانسیون ها نقض حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۶۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد اصلی دولت حل قاعده‌مند مسئله حقوق و دستمزد است

به گزارش خبرنگار مهر، عباس کاظمی صبح چهارشنبه در بازدید از بهزیستی استان قزوین و در نشست با رئیس و معاونین بهزیستی استان قزوین با بیان اینکه بهزیستی مأموریت پر مخاطره‌ای دارد، تصریح کرد: در استان قزوین با مشکل زیرساختی روبه‌رو هستیم، در حوزه منابع انسانی نیز مشکلاتی وجود دارد که باید با پیگیری حل شود.

وی افزود: پرداخت حقوق باید براساس عدالت باشد و عدالت به معنای مواسات نیست بلکه کارکنان هر سازمان با توجه به وظیفه و زمانی که مأموریت خود را انجام می‌دهند باید حقوق دریافت کنند در این میان بهزیستی مأموریت مخاطره‌آمیز و زمانبری دارد، در این زمینه دولت و به خصوص مجلس در زمینه قانون گذاری باید ورود جدی داشته باشد.

معاون استاندار اظهار کرد: یکی از ناترازی‌های موجود در کشور حوزه ناترازی پرداخت است که مدیریت منابع را با تنش روبه‌رو کرده است اما رویکرد دولت حل قاعده‌مند این مسائل و یکی از اولویت‌های اساسی دولت پیگیری این امر است، باید قبول کرد بخش عمده موضوعات مربوط به نحوه و میزان پرداخت‌ها د اختیار استان‌ها نیست و باید به صورت ملی و گاهاً در تعاملات بین قوا حل و فصل شود.

وی افزود: فعالیت بهزیستی استان در حوزه حمایتی اشتغال، وام و مسکن ستودنی و قابل دفاع و نگاه ما در حوزه آسیب اجتماعی نگاه حمایتی و تقویت منابع است؛ ضمن اینکه باید تلاش شود موضوعات بی پاسخ و بلاتکلیف رها نشود و برای هر موضوعی بازه زمانی و هدف تعیین شود.

کاظمی بیان کرد: جامعه هدف بهزیستی جامعه‌ای آسیب دیده است که ما باید برای تأمین آرامش آنها تلاش کنیم، بهزیستی استان قزوین باید به عنوان یک دیده بان در امور اجتماعی آسیب‌های نوظهور و پر رنگ استان را شناسایی و در جهت حل آن برنامه‌ریزی صورت بگیرد.

کد خبر 6100283

دیگر خبرها

  • نقاب غربی‌ها در مقابله با دانشجویان معترض افتاد
  • ادعای مهم یک خبرنگار عراقی : بارزانی در سفر به تهران، تعهداتی داد
  • اسرائیل: عملیات ما در رفح ناقض پیمان صلح با مصر نیست
  • طرز تهیه کباب کوبیده، ماهی سرخ شده توسط آشپز‌های عراقی (فیلم)
  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی
  • رویکرد اصلی دولت حل قاعده‌مند مسئله حقوق و دستمزد است
  • لزوم شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • نماینده اصلح باید شناخت کافی از دغدغه‌های مردم داشته باشد
  • ماجرای «میدان گازی آرش» در آستانه پیچیدگی؛ چه باید بکنیم؟